Deklarationen 2017
Deklarationen är något som många ser fram emot, just för att kunna få ett tillskott i kassan precis innan semestertider. Det är en ständig diskussion varje år om när deklarationen kommer och när pengarna egentligen sätts in på ens bankkonto. År 2017 är året då många kommer skatta sig lyckliga som har en digital brevlåda och vill få sina deklarationspengar rekordtidigt.
Det är nämligen så att en ny tjänst har lanserats av Skatteverket som kan göra att din deklaration finns på kontot redan vid påsk. Har du en digital brevlåda som är aktiverad innan första mars har du tillgång till din deklaration redan den 8 mars. Då måste du deklarera innan den 29 mars och detta gäller endast de som inte har några invändningar eller ändringar på sin deklaration. När allt är inskickat har du dina deklarationspengar på kontot redan vid 5-7 april.
Pappersform
För dig som fortfarande vill göra deklarationen i pappersform får du den hemskickad någon gång mellan den 16 mars och den 15 april. De deklarationer som sköts via pappersformat har en utbetalningsperiod mellan den 5 juni till 4 september. Vilket menas att du kan få utbetalt ditt belopp någon gång under dessa månader. Det rekommenderas att deklarera via antingen sms, bank–id eller mobilen. Då är det stor chans att utbetalningen sker under första omgången i juni med krav om att deklarationen är rätt gjord och ifylld.
Här är det bättre att vara ute i god tid och på så sätt få deklarationen noga utförd. När det är 21 mars för de som inte har digital brevlåda är det viktigt att se till att få ett kvitto på att deklarationen är utförd. Många tror att det räcker att endast logga in på sitt konto, titta på deklarationen och sedan logga ut utan att skicka iväg den. Se till att skriva i korrekta uppgifter och sedan få ett kvitto på informationen och att allt har gått rätt till.
Ränteavdrag
Det är viktigt att alla ränteavdrag finns med i deklarationen för att inte missa att få pengar tillbaka på all ränta man betalat under året. Alla lån räknas, även sms-lån. De flesta långivare rapporterar in detta automatiskt till skatteverket. De finns en del långivare som säljer sina skulder vidare och i dessa fall rapporteras inte allt korrekt in till skatteverket. Se därför till att alltid kontrollera att allting är med i deklarationen.
Vi har fått bekräftat av några långivare att de alltid inrapportera inbetald ränta till skatteverket.
Långivare